Strona główna   >  Aktualności

Nadzór pracowników IW w Gdyni przy załadunku statku-chłodnicowca

07.05.2019

W dniach 12 kwietnia oraz od 14 do 19 kwietnia 2019 roku w OT Port Gdynia trwał załadunek statku-chłodnicowca (bandera- Bahamy), towarem z przeznaczeniem do Republiki Kuby.

Towar załadowany na statek to ćwiartki z kurczaka oraz mięso drobiowe oddzielone mechanicznie. Większość towaru, przed załadunkiem została dostarczona i składowana w chłodni Gdyni. Łączna ilość załadowanego towaru na statek-chłodnicowiec wyniosła 3956,8 ton.

Przy załadunku w porcie stale obecnych było czterech wyznaczonych urzędowych lekarzy weterynarii (w systemie zmianowym), natomiast w chłodni składowej pracowało na zmianę dwóch lekarzy wyznaczonych.

Towar przeznaczony jest do dwóch portów destynacji - Santiago oraz Hawanie.


Wytworzył: Agnieszka Arendt (7 maja 2019)
Opublikował: Wojciech Zalewski (7 maja 2019, 14:52:59)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 61

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij